Onze benjamins in actie!

Bonheiden, zondag 7 november +/- 11u.

Lien, Bas en Mats staan wat zenuwachtig te trappelen naast hun al even zenuwachtige trainer.

Vandaag is het zover, hun allereerste veldloop! Spannend... Samen wandelen we het parcours af, 690 m lang.

Vervolgens stappen we richting start. Lange broeken en vestjes worden uitgetrokken. Ze zijn er klaar voor.

Lien mag de spits afbijten. Het startschot weerklinkt en 37 tweedejaars benjamins schieten vooruit. Eerst lopen ze nog achter enkele voorlopers met een touw, maar de laatste 300 m mogen ze hun eigen tempo lopen. Lien komt moe, maar voldaan over de streep.Dan zijn Bas en Mats aan de beurt. Zij lopen met nog 26 andere atleten. Ook zij lopen voor wat ze waard zijn. En de trainer? Die zag dat het goed was. Een dikke proficiat! En ook een dikke proficiat aan de vele meegereisde supporters.


Mechelen, donderdag 11 november +/- 12u.

Bas en Mats vonden het zo leuk in Bonheiden, dat ze vier dagen later opnieuw van de partij waren. Deze keer was Sem er ook bij. Voor hem was het vandaag de eerste keer. Gelukkig dat Bas en Mats al veel ervaring hadden en dat ze Sem konden geruststellen. De afstand was deze keer 550m.

Opnieuw hebben ze de klus geklaard en als beloning kregen ze een echte medaille. Dikke proficiat! Doe zo voort!


Kessel, zondag 21 november

Vandaag was het de vuurdoop voor Omar. Zijn allereerste cross. Samen met 34 andere atleten liep hij de 600m in de mooie omgeving van het fort van Kessel, dat er niet overal even droog bij lag. Knap gedaan Omar!

Rond het zelfde tijdstip liepen onze benjamins Mats en Bas hun veldloop (reeds hun derde van het nog prille veldloopseizoen) in Kortenberg. Ze haspelde de 550 m zonder problemen af. Weeral een puike prestatie!