Goud en zilver voor Milan op het PK jeugd

Goud op de 60m in een nieuwe supertijd van 8.90

Op zaterdag 2 juli trokken twee (jawel slechts 2) pupillen van WIBO naar het provinciaal kampioenschap in Lier. In de gietende regen liepen Rune Van den Eynde en Milan Bevers de reeksen van de 60 meter. Niet meteen ideale omstandigheden, maar toch een mooie tijd (10.02) voor Rune en een tweede plaats (in 9.13) en dus een finaleplaats voor Milan. Meteen daarna moest Rune naar de hoogspringstand, waar hij over 1m18 sprong. In de finale van de 60m startte Milan vanuit stand zeker niet als snelste, maar na een duizelingwekkende race gooide hij zich als eerste over de eindmeet in een nieuw PR van 8.90! De provinciale titel was binnen. De eerste vier finishten in minder dan 9 seconden, het was dus een superspannende wedstrijd. Tot slot stond ook de 1000 meter op het programma van Milan. Opnieuw moest Milan, die zich bij de start volledig liet wegdrukken, een enorme inhaalbeweging maken. Na amper 100 meter liep hij al op kop. En hoewel dat heel wat krachten had gekost en er tijdens de wedstrijd voortdurend om de eerste plaats werd gevochten, slaagde Milan erin om in de laatste rechte lijn een finale sprint uit de benen te halen en zijn reeks - de snelste - te winnen in 3.23.08. Dat volstond echter niet voor de provinciale titel, want de allersnelste pupil was in de eerste, minder trage reeks gestart en overschreed na een solorace van 3.11.55 de eindmeet. Maar voor Milan was na het goud op de 60 meter, ook het zilver op de 1000 meter binnen. Proficiat!