4 x winst in Vilvoorde, jeugd in Booischot en Wim alweer een marathon


Bjorn De Decker 7m06 ver in Vilvoorde

Tijdens de "gouden 1500" meeting in Vilvoorde behaalden de twee deelnemers van WIBO maar liefst 4 eerste plaatsen. Sophie Verlinden won het kogelstoten met een worp van exact 13 meter. Bjorn De Decker stootte de kogel 11m29 ver en ook dat was goed voor de eerste plaats. In het verspringen won Bjorn met een sprong van 7m06 en ook op de 300 meter liet hij alle tegenstanders achter zich met een mooie tijd van 37'15.

Op zaterdag trokken pupillen Robbe Aerts en Milan Bevers naar Booischot. Robbe liep de 60mH in 14'27. In het hoogspringen ging Robbe over 1m10 en Milan over 1m15. De 60m moest worden gelopen in regen en wind, geen ideale omstandigheden, maar toch kwam Robbe aan na 9'75 en Milan na 9'02 en dat was de beste tijd van de 7 reeksen. Door de felle regen moest het verspringen zelfs even uitgesteld worden, en kregen de deelnemers slechts twee pogingen. Robbe geraakte 3m47 ver en Milan, die voor het eerst aan deze discipline deelnam, 3m29. En toen ging het kletsnat maar tevreden huiswaarts!

En last but not least trok Wim Herman vrijdagavond, net geen twee weken na zijn vorige marathon in Stockholm, naar Torhout voor ... alweer een marathon. Dat was -zoals te verwachten- geen lachtertje en ergens onderweg wou hij er zelfs de brui aan geven. Maar een opmerkzame supporter maakte Wim erop attent dat hij in derde positie liep, waarop hij besliste om toch maar verder te lopen. Een mooie derde plaats in een nog altijd heel sterke tijd van 2u47 dus voor Wim. Twee marathons in minder dan twee weken tijd: probeer dit vooral zelf niet!