Rune en Robbe op medaillejacht in Edegem


Rune (links) en Robbe terecht trots op hun gouden en bronzen medaille!

Ze waren maar met z'n tweeën in Edegem, maar ze zorgden voor vuurwerk! Pupillen Robbe Aerts en Rune Van den Eynde gingen er allebei voor PR's én medailles. Op de 60m verbeterde Robbe zichzelf met bijna een halve seconde tot 9.48 en dat was goed voor een bronzen medaille. Rune dook op dezelfde afstand voor het eerst onder de 10 seconden en won zijn reeks in 9.86. Eerder had hij de kogel bijna 6 meter ver gestoten. Maar dan kwam het hoogspringen. Bij Robbe ging het prima tot 1m10, maar daarna bleef de lat niet meer liggen. Rune, met een officieel PR van 1m10 -op training ging het al hoger- overschreed vlotjes 1m20 en had pas daarna meer dan één poging nodig. Ook 1m25 overschreed hij met overschot en tot ieders grote verbazing ging hij daarna als enige atleet ook nog over 1m30. Het goud was binnen! Als een echte liet hij de lat nadien nog op 1m33 leggen, maar de concentratie en de spanning waren wellicht wat verdwenen. Maar wat een namiddag... Proficiat jongens!