Sophie Verlinden brons op BK indoor


Op zaterdag 20 februari vond in de topsporthal van Gent het Belgisch Kampioenschap indoor plaats. Drie WIBO-atleten mochten meedingen naar het eremetaal. Sophie Verlinden beet de spits af en behaalde meteen een medaille in het kogelstoten. Met haar tweede worp van 13m42 verzekerde ze zich van het brons. Ze was de enige master-atlete van de competitie.

David Hellinx (zie foto) was wellicht ook de oudste in het 1500-meter peloton. Liefst 19 atleten aan de start op de korte indoorpiste, wat voor het nodige geduw en getrek zorgde. Het was een tactische wedstrijd, met "trage" eerste rondjes, voor David niet meteen ideaal. Op ongeveer 600 meter van de eindmeet ging favoriet Tarik Moukrime een versnelling hoger en finishte in een matige 3.56. David deed wat hij kon en liep na 4.13.12 over de meet. In een anders gelopen wedstrijd had er zeker meer in gezeten.

En tot slot kwam Bjorn De Decker in actie in het verspringen. Hoewel hij bij elke geslaagde poging iets verder sprong, bleef hij steken op 7m10, ver van zijn persoonlijk record, op een zesde plaats.

Alle uitslagen vind je in de rubriek UITSLAGEN