Twee bronzen medailles op het PK veldlopen


Zondag 7 februari trok een kleine WIBO-delegatie, samen met enkele trouwe supporters naar het Provinciaal Kampioenschap veldlopen in de Lilse Bergen. De regen had van de loopstroken op het strand een glibberige en plakkerige bedoening gemaakt en de onvoorspelbare wind én een aantal heuveltjes maakten er een pittige wedstrijd van.

Rune Vandeneynde werd 28ste bij de tweedejaarspupillen en Emiel Torfs 8ste bij de tweedejaarsminiemen, een knappe prestatie!

Op de korte cross -met slechts 9 deelneemsters- zetten bij de dames Eline Van Der Plas en Annelies Nauwelaers hun beste beentje voor. Ze werden respectievelijk 7de en 9de.

Op de iets langere korte cross van de heren traden Wouter Nauwelaers en Tim Molkens aan, goed voor de 11de en de 15de plaats.

Dan volgde een eerste ereplaats bij de masters dames, waar Hilde Meesters in de categorie +50 derde werd. Bij de heren liepen de "jonge" masters (jonger dan 50) een aparte wedstrijd. David Hellinx ging van start maar kreeg algauw te kampen met pijn in de bovenbenen. Hij zette zijn wedstrijd wijselijk stop, zijn volgende objectief ligt immers bij het BK indoor alle categorieën binnen twee weken.

In de allerlaatste wedstrijd van de dag, de masters +50, stonden Marc Borms, Chris Eysackers en Cris Nauwelaers aan de start. Marc Borms werd derde bij de +50 en mocht dus ook het podium op! Ook Cris en Chris liepen een zeer mooie wedtrijd, maar de concurrentie was hard en zo viel Cris met een vierde plaats net naast het podium.

De volledige uitslag vind je via de link op onze uitslagenpagina. Een uitgebreid fotoverslag vind je in de Galerij (met dank aan ATAC).

.